gg the best of all the best of luck to you and your family and the other hand the chance
Number of Periods at day = 8
Duration of periods= 45 minutes
total school hours =( 8*45)/60 hr
Assuming 6 period a day,
Total school minutes = 360
Duration of periods = 360/6
= 60 minutes
So, assuming 6 period a day duration of period will be 60 minutes.
it is easy wait.
I think this above images help you to solve
Let x minutes be the duration of period when the school has 6 periods a day.
Then Number of periods = 8
Duration of periods (in minutes) = 45x
Clearly, more the periods, less will be the duration of the period.
So, it is a case of inverse proportion.
Hence, the duration of period is 60 minutes.
they will be decreasing both their times in half
60 / 2 = 30
40/2 = 20
30 + 20 = 50
depends on how many days you are talking about